Organistmangel

Organist: Vi skal lære børn at elske orglet

Organister bør som en del af deres stilling have mulighed for at undervise sognets børn og unge, mener Katrine Immerkjær Kristiansen. Foto: Kåre Gade

Lad orgelundervisning til sognets børn og unge blive en del af organistens jobbeskrivelse. Det vil sikre, at nye generationer får lyst til at blive organister, lyder det fra organist og stifter af Orgelklubben Katrine Immerkjær Kristiansen

Da jeg var barn, troede jeg, at kirkerne havde den størrelse, de har, for at de kunne få plads til instrumenternes dronning – orglet. Jeg troede, alle børn og unge i alle byer havde mulighed for at gå til kirkeorgel hos en flink organist, hvor der duftede af pibe, og hvor støvet aldrig fik lov til at lægge sig.

Katrine Immerkjær Kristiansen

Organist, lærer på Sjællands Kirkemusikskole, timelærer ved DKDM, SDMK og stifter af Orgelklubben. Læs mere på www.orgelklubben.dk