Menighedsrådsvalg 2020

Opråb fra sogne til Folketinget: Udsæt menighedsrådsvalget til næste år

Menighedsrådsvalget i Ringkøbing i 2016. Flere nordjyske sogne og Hjørringprovsten Thomas Reinholdt Rasmussen mener, at efterårets menighedsrådsvalg bør udskydes. Landsforeningen af Menighedsråd overvejer sagen. Foto: Jørn Deleuran/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Flere sogne i Nordjylland og en lokal provst mener, at menighedsrådsvalget bør udskydes på grund af coronaen. Ellers vil det være svært at skaffe egnede kandidater og true den folkelige opbakning. Landsforeningen drøfter sagen på bestyrelsesmøde 5. juni

Den 15. september er der menighedsrådsvalg, og som noget nyt foregår valget som en valgforsamling, en slags generalforsamling. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien