Op mod 47.000 kroner om måneden: Lønløft til omkring 100 udvalgte præster skaber debat

"Med indførelsen af ‘løngruppe 3’ vil præster med særlige funktioner eller kvalifikationer komme på lønniveau med for eksempel en chefkonsulent eller en specialkonsulent i staten," siger formand for Præsteforeningen. Biskop kalder lønsystemet usolidarisk. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Biskop kritiserer ny lønmodel for at "give mere til de få, mens de mange vil få mindre.” Præsteforeningens formand mener, at mere differentieret løn vil gøre præstegerningen mere attraktiv

Omkring 100 udvalgte præster med særlige funktioner står til at få flere tusinde kroner mere i løn om måneden. Det er konsekvensen af et nyt lønsystem, som ser ud til at træde endeligt i kraft ved udgangen af september 2020.

Repræsentantskabsmøde i Præsteforeningen 2020

Præsteforeningen holder ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 28. september. Repræsentantskabsmødet afvikles i år online.

Hovedbestyrelsen arbejdsplan 2020/2021 indeholder blandt andet følgende fokuspunkter fra lønudvalget:

• Fælles lønpolitik: Fælles retningslinjer for procedurer for lokal lønforhandling.
  • Karrierevejsprojektet: Indplacering af et antal eksisterende stillinger i løngruppe 3 (sats I og II), som aftalt i OK18.
  • Præstebevillingens størrelse: Bedre dimensionering af bevillingen.
  • Budgetopfølgning: Fuld gennemsigtighed og præcis budgetopfølgning i lønsystemet.
  • Overenskomstansatte: Fokus på overenskomstansattes lønudvikling.
  • Faste fultidsstillinger = tjenestemandsstillinger: Faste fuldtidsansættelser skal være tjenestemandsstillinger.
  • Biskoppers løn: Tillæg forhøjes, så biskoppernes løn svarer til sammenlignelige chefgrupper i det offentlige.
  • Provsters løn: Ved næste overenskomstforhandling skal alle provster oprykkes til LR37. Provsters løn skal svare til sammenlignelige chefgrupper i det offentlige.

Kilde: "Præsten", Præsteforeningens blad.