Corona-regler

Øget smitterisiko ved sang: Her er Seruminstituttets dokumentation

Kirke.dk har fået aktindsigt i det materiale, der ligger til grund for den sundhedsfaglige vurdering af smittefaren ved sang – og som betyder, at kirkerne skal tage særlige forholdsregler, hvis der skal synges. Udover fem nyhedsartikler drejer det sig om tre videnskabelige studier. Foto: Kåre Gade

“Især det andet studie på listen ser ganske overbevisende ud,” siger epidemiolog om dokumentationen for øget risiko for smittespredning ved sang

Tre videnskabelige studier og fem nyhedsartikler.

Tjekliste ved korsang i kirken

Biskoppernes task force-gruppe for musik har sammen med Landsforeningen af Menighedsråd og de faglige organisationer udarbejdet en tjekliste til brug for den lokale dialog om genoptagelse af korvirksomhed i folkekirken i forbindelse med genåbningen af kirkerne.

Udover de overordnede retningslinjer til plads og afstand, indeholder tjeklisten også anbefalinger om blandt andet adgangsforhold, udluftning, prøvernes varighed og håndtering af nodemateriale.

Se tjeklisten på Landsforeningen af Menighedsråds hjemmeside.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien