Finanslov 2020

Nyhedsanalyse: Teologi på universiteterne ånder lettet op efter finanslovsaftale

Finansminister Nicolai Wammen og regeringens støttepartier præsenterede mandag aften et finanslovsforlig i Finansministeriet i København. Finanslovsaftalen indebærer blandt andet, at omprioriteringsbidraget fjernes fra uddannelsesområdet, og at uddannelsesloftet sløjfes. Desuden forlænges det forhøjede tilskud til humaniora, samfundsfag og teologi. Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Omprioriteringsbidraget og uddannelsesloftet bliver fjernet, mens det forhøjede tilskud til humaniora, samfundsfag og teologi forlænges i tre år. Finanslovsaftalen betyder, at de teologiske universitetsuddannelser går en økonomisk stabil periode i møde

De teologiske uddannelser i Aarhus og København drog i aftes et lettelsens suk. Regeringen indgik sammen med De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet en aftale om næste års finanslov. Til det sidste var der spænding om den del, der vedrører de videregående uddannelser, særligt de såkaldte tørre uddannelser: teologi, humaniora og samfundsfag. Resultatet af forhandlingerne vækker glæde på både de tørre uddannelser og på de videregående uddannelser generelt.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Finanslov 2020

Regeringen indgik mandag den 2. december en finanslovsaftale for 2020 med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. 

Læs regeringens præsentation af aftalen og download hele finansloven på regeringens hjemmeside, Regering.dk.

 

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.