Mandagsnyhedsbrevet

Nyhedsanalyse: Balladen om Kristkirken viser, hvorfor menighedsrådsvalget er vigtigt

Tirsdag den 9. juni holder mange af sogne det orienteringsmøde, hvor de skal finde interesserede kandidater til efterårets valg. Balladen om Kristkirken i Kolding viser, at menighedsråd, hvis de ønsker det, har så stor indflydelse, at det kan skabe overskrifter i de landsdækkende aviser.  Foto: Leif Tuxen

MANDAGSNYHEDSBREVET: Det gælder i alle sogne, som det gør i Kristkirken i Kolding: Hvis man ikke bruger sin indflydelse i efterårets menighedsrådsvalg, så mister man også retten til at brokke sig de næste fire år, skriver Kirke.dk's redaktør Kåre Gade

Balladen om biskoppen i Haderslev og det missionske menighedsråd i Kolding er en gave fra himlen til landets sognekirker.

Menighedsrådsvalg 2020

Der skulle have været afholdt orienteringsmøder i folkekirkens sogne den 12. maj, men på grund af coronakrisen blev det først udsat til 9. juni, og siden blev fristen forlænget til 21. august 2020. Kristkirken afholder orienteringsmøde 18. august.

På orienteringsmødet skal menighedsrådet blandt andet orientere om arbejdet i den forløbne funktionsperiode, kommende opgaver, datoer og regler for valgforsamlingen og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

15. september 2020: Valgforsamling

På valgforsamlingen afholdes valget til menighedsrådet. Opstilling og valg af kandidater foregår på mødet. Kandidater præsenterer sig, der er mulighed for debat, og der gennemføres en skriftlig afstemning om de opstillede kandidater. Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

Loven gør det muligt, at der efterfølgende udløses et afstemningsvalg ved, at der indleveres en liste med kandidater og stillere. I disse tilfælde gennemføres et afstemningsvalg. Der udvikles e-læring om dette.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail