Kirkestatistik

Vester Alling: Bekymrende, om fællesskabet kan tåle centraliseringen

"De senere år har trenden i folkekirken været at lave store fællesskaber, hvor man trækker de små menigheder ind i de store byer med et fælles menighedsråd og fælles præster. Centraliseringen gør, at vi lettere kan fralægge os det lokale ansvar," siger Solveig Steen Schulz, menighedsrådsformand i Vester Alling Sogn. Foto: Bococo/Wikimedia

Vester Alling Sogn i Norddjurs Vestre Pastorat er det sogn med forholdsmæssigt flest folkekirkemedlemmer i hele landet. 94,93 lyder medlemsprocenten på, og for menighedsrådsformand Solveig Steen Schultz er det ikke overraskende.

Hvad er forklaringen på jeres høje medlemsprocent?

Vester Alling Sogn i 2020:

• Antal folkekirkemedlemmer: 131
  • Antal indbyggere: 138