Nyt digitalt specialmedie

Velkommen til dansk kirkelivs nye fagmedie

Kåre Gade, redaktør på Kirke.dk. Foto: Leif Tuxen

Kirke.dk skal formidle nyheder og inspiration på tværs af faggrupper, organisationer og kirkelige tilhørsforhold

Kære læser,

Velkommen til Kirke.dk – Kristeligt Dagblads professionelle medie til dig og alle de andre, der arbejder i kirkelivets maskinrum. 

I kirkerne og de kirkelige organisationer arbejder tusindvis af mennesker hver dag hårdt med at løfte store samfundsmæssige opgaver og styrke den kristne forkyndelse. Og hver enkelt kirke og organisation lægger mange, gode kræfter i at formidle deres budskab i kirkeblade og magasiner, på hjemmesider og i nyhedsbreve.

Men vi tror, at der er brug for et samlende medie, der interesserer sig for de mange, der arbejder med kirkeliv – som beslutningstagere, ansatte, leverandører, folkevalgte eller frivillige med ansvar. 

Derfor lancerer Kristeligt Dagblad det digitale specialmedie Kirke.dk.

Hver uge sender vi tre nyhedsbreve. Her præsenterer vi nogle af de artikler og klummer, vi løbende publicerer på Kirke.dk. Du vil som hovedregel modtage et nyhedsbrev i din indbakke ved frokosttid mandag, onsdag og fredag.

Hvad kendetegner så indholdet på Kirke.dk? Det har vi sammenfattet i disse punkter:

Kirke.dk er et uafhængigt medie. Vi er ikke knyttet til nogen faggruppe eller organisation. Vi kan derfor formidle nyheder og inspiration på tværs af faggrupper, organisationer og kirkelige tilhørsforhold. 

Kirke.dk er en selvstændig redaktion. Vi hører under mediehuset Kristeligt Dagblad, hvis store faglige og tekniske kompetencer, vi nyder godt af. Men redaktionelt er vi uafhængige af avisens kirke- og trodækning.

Kirke.dk er et fagmedie. Vi stiller skarpt på de faglige udfordringer i kirkerne og organisationerne og giver dig overblik over de vigtigste fagrelevante nyheder, debatter, kurser og begivenheder. 

Kirke.dk er et digitalt medie. Vi benytter den nye informationsteknologi i alle facetter til at gøre indholdet tilgængeligt, opdateret, søgbart og delbart.

Kirke.dk leverer løsningsorienteret journalistik. Vi er kritiske, men hvis der er et problem, vil vi også forsøge at pege på nogen, der har en løsning. 

Kirke.dk skaber overblik. Med ugeoverblik og en faglig kalender gør vi det lettere at følge med i den til tider uoverskuelige mængde af informationer, der udgår fra kirkerne og organisationerne.

Kirke.dk er et netværksmedie. Vi lægger vægt på at inddrage læserne i vores journalistik, så vi kan være en platform for erfaringsudveksling og konstruktiv debat. 

Det sidste er særligt vigtigt. Skriv til os på redaktion@kirke.dk, og hjælp os med at finde de historier, som andre kan lære af. 

Jeg håber, du har lyst til at være med fra begyndelsen og sætte dit præg på Kirke.dk. 

Med venlig hilsen,
Kåre Gade,
redaktør