Universiteter: Vi har kun plads til en fjerdedel af ansøgerne til ny præsteuddannelse

Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet. De studerende på den nye særuddannelse for akademikere, der vil være præster, skal følge undervisningen her eller på Teologi på Aarhus Universitet. Men kun en mindre del af ansøgerne kan forvente at blive optaget, siger universiteterne. Foto: Leif Tuxen

Blot 50-60 af de 250 personer, der har søgt ind på den nye præsteuddannelse, bliver optaget, lyder det fra de teologiske uddannelser. Der er ikke plads til flere

Da det i går kom frem, at 250 personer har søgt ind på den nye præsteuddannelse for akademikere, skabte det stor glæde blandt biskopper og andre ledere i folkekirken. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Dimensionering på teologi

Der er et loft på optaget på teologiuddannelserne i København og Aarhus. Det bestemmes ud fra, hvor mange teologer, der er ledige efter endt uddannelse. 

Det er heller ikke alle, der får lov at komme ind på kandidatdelen. Her er der et loft på maksimalt 50 studerende på Københavns Universitet. Alle, der har læst bacheloruddannelsen på samme universitet, har dog et retskrav på at læse færdigt. Men dette udløber tre år efter endt bacheloruddannelse.

Reglen betyder, at studerende på Menighedsfakultetet ikke har krav på at læse de sidste to år på enten Københavns eller Aarhus Universitet.