Årsmøde i Landsforeningen

Udstiller på årsmødet: Vi er her for at hjælpe med at holde fokus på kunst

Lisbeth Gasparski og Selskabet for Kirkelig Kunst er med på årsmødet for at fortælle, at de gratis rådgiver menighedsrådene, når de skal have ny kirkekunst Foto: Heiner Lützen Ank

Selskabet for Kirkelig Kunst er blandt udstillerne på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde. De vil nemlig gerne fortælle menighedsrådene, at de gratis kan vejlede, når menighedsrådene skal købe ny kirkekunst

Selskabet for Kirkelig Kunst er blandt udstillerne på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde, og faktisk har de er rigtig godt tilbud med, fortæller Lisbeth Gasparski, der er kunstnerisk rådgiver i Selskabet for Kirkelig Kunst.

”Vi kommer helt gratis på besøg, hvis et menighedsråd står overfor at skulle investere i ny kirkekunst, og vi kommer rundt i hele landet. Det eneste, man skal betale for, er transporten.”

Og det er et tilbud, som mange menighedsråd tager imod, fortæller Lisbeth Gasparski.

”Sidste år var vi ude cirka 25 gange. Det kan for eksempel være, hvis et menighedsråd skal have en ny messehagel. Så taler vi om, hvad de har ønsker og behov, hvorefter vi kan henvise dem til en væver eller kunstner, der kan hjælpe menighedsrådet videre.”

Selskabet har imidlertid også andet at byde. For ud over at vejlede og sparre, så har den selvejende institution, der er finansieret via Fællesfonden, også til opgave at inspirere menighedsrådene. Derfor har selskabet også taget to nye ting med til årsmødet.

”Vi har en gulvstage med, så vi har fået lavet, og som forhåbentlig kan bruges til inspiration rundt i menighederne. Desuden har vi en hel ny særkalk med. Det er nemlig sådan, at langt de fleste særkalke stammer fra tiden omkring 1930, og selvom der er bygget nye kirker siden da, så har man ikke fået nye særkalke.”

Et af de emner, der fylder mest i Selskabet for Kirkelig Kunst arbejde med at vejlede og sparre er reparation og anskaffelse af messehagler, og her kan selskabet faktisk tilbyde at stå for produktionen, fortæller Lisbeth Gasparski.

”Vi har vores egen vævestue, hvor vi har nogle af landets bedste vævere, så hvis menighedsrådet ønkser det, kan vi ud over at vejlede også lave en messehagel.”

Kirke.dk er til stede på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde og bringer blandt andet en række små portrætter af nogle af årsmødedeltagerne.

Kan lide indholdet af denne artikel? Læs flere på Kirke.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet på www.kirke.dk – det er nemt og gratis.

Et hjælpende selskab

Læs mere om Selskabet for Kirkelig Kunst tilbud