Årsmøde i Landsforeningen

Udstiller på årsmødet: Korsangen er afgørende for folkekirken

Hanne Korsgaard fra Folkekirkens Ungdomskor mener, at korsangen er en essentiel del af folkekirkens ve og vel. Foto: Heiner Lützen Ank

Hanne Korsgaard og Hanne Holdt Madsen fra Folkekirkens Ungdomskor er med som udstillere på årsmødet for at understrege, at korsang er en vigtig del af folkekirkens ve og vel

”Budskabet for os er, at korsang er en afgørende del af folkekirkens liv.”

Sådan siger Hanne Korsgaard, der sammen med Hanne Holdt Madsen passer Folkekirkens Ungdomskors bod på årsmødet i Landsforeningen af Menighedsråd, og hun er godt tilfredse med at være med som udstiller.

”Vi er her for at fortælle, at vi er en landsdækkende organisation, der gerne vil inspirere og stimulere korsangen rundt omkring i landet. Derfor fortæller vi om de kurser og stævner, vi arrangerer over hele Danmark. Og vi fortæller, at vi gerne kommer ud til menighedsrådene for at fortælle, hvad vi kan hjælpe med.”

Deltagelsen på årsmødet har ført til mange gode snakke, fortæller Hanne Korsgaard.

”Der er mange, der er nysgerrige, når vi taler med dem, og der er mange, der giver udtryk for, at de er glade for, at korsangen er en del af livet i deres kirke.”

Og dem, der ikke allerede har et kor derhjemme, er det vigtigt at få i tale, fortæller Hanne Korsgaard.

”Det er afgørende for os at være her, så vi kan fortælle menighedsrådene, hvor vigtig korene er for folkekirken. Der er nemlig en vigtig kamp at kæmpe for at videreføre vores sangtradition.”

En sangtradition der har flere elementer, siger Hanne Korsgaard.

”Korsang handler om kirkeliv, fællesskab og sang- og musikkendskab, så det rummer mange elementer.”

Kirke.dk er til stede på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde og bringer blandt andet en række små portrætter af nogle af årsmødedeltagerne.

Kan lide indholdet af denne artikel? Læs flere på Kirke.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet på www.kirke.dk – det er nemt og gratis.

Et landsdækkende netværk af ungdomskor

Læs mere om Folkekirkens Ungdomskor