Succesfuld digital julekalender vender tilbage: Glæden i moderne kirkekunst er den røde tråd

Julekalenderen starter ikke i en helt almindelig kirke, men i Johanneskirken, som er en del af Enner Mark Fængsel. Foto: Henrik Helms

En digital videojulekalender som sidste år kørte i Viborg Stift, er i år blevet landsdækkende. Den sætter fokus på moderne kirkekunst fra fængsler, hospitaler og kirker, og folk ser med både fra Danmark og udlandet

Den begynder i et fængsel i Jylland og slutter af i en kirke på Amager.

Julekalender: Glæden findes mange steder

Udkommer 26 gange fra den 1. søndag i advent til og med den 25. december. Hvert afsnit af videokalenderen er på omkring tre minutter og tager udgangspunkt i et stykke kirkekunst, som er lavet efter år 2000.
Troels Laursen og Henrik Helms, som stod bag en lignende julekalender for Viborg Stift sidste år, er hovedmændene bag kalenderen. Den er skabt i samarbejde mellem alle stifterne og folkekirken.dk og kan findes her.
Julekalenderen bliver også lagt op Facebook og Instagram, også af de respektive stifter. Derudover udkommer afsnitte også i en mere samlet form som en række adventsprogrammer på alle TV2's regionale kanaler undtagen TV 2 Fyn.