Succesfuld digital julekalender vender tilbage: Glæden i moderne kirkekunst er den røde tråd

Julekalenderen starter ikke i en helt almindelig kirke, men i Johanneskirken, som er en del af Enner Mark Fængsel. Foto: Henrik Helms

En digital videojulekalender som sidste år kørte i Viborg Stift, er i år blevet landsdækkende. Den sætter fokus på moderne kirkekunst fra fængsler, hospitaler og kirker, og folk ser med både fra Danmark og udlandet

Den begynder i et fængsel i Jylland og slutter af i en kirke på Amager.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Julekalender: Glæden findes mange steder

Udkommer 26 gange fra den 1. søndag i advent til og med den 25. december. Hvert afsnit af videokalenderen er på omkring tre minutter og tager udgangspunkt i et stykke kirkekunst, som er lavet efter år 2000.
Troels Laursen og Henrik Helms, som stod bag en lignende julekalender for Viborg Stift sidste år, er hovedmændene bag kalenderen. Den er skabt i samarbejde mellem alle stifterne og folkekirken.dk og kan findes her.
Julekalenderen bliver også lagt op Facebook og Instagram, også af de respektive stifter. Derudover udkommer afsnitte også i en mere samlet form som en række adventsprogrammer på alle TV2's regionale kanaler undtagen TV 2 Fyn.