Pastoralseminariet

Studerende på pastoralseminariet skal i forlænget praktik på grund af corona

De praktiske øvelser har manglet på pastoralseminariet i dette semester. Derfor skal de studerende i ekstra praktik. Men da gudstjenesterne stadig er begrænsede, må de studerende i flere tilfælde øve altergang og andre kirkelige handlinger med deres praktikpræst. Foto: Kåre Gade

Den praktiske undervisning på pastoralseminariet har dette semester været begrænset. Derfor skal de studerende i ekstra praktik, da de ellers vil mangle praktiske færdigheder

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned den 11. marts, ændrede hun samtidig markant i vilkårene for de studerende på pastoralseminariet på Vartov i København.

Forlænget praktik

Pastoralseminariets studerende begynder deres anden to-ugers-praktik, når folkekirken åbner den 18. maj. Derefter modtager de en uges digital undervisning og skal så i praktik igen.

Alle 16 praktikpræster har sagt ja til at deltage i den ekstra praktik.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien