Pastoralseminariet

Studerende på pastoralseminariet skal i forlænget praktik på grund af corona

De praktiske øvelser har manglet på pastoralseminariet i dette semester. Derfor skal de studerende i ekstra praktik. Men da gudstjenesterne stadig er begrænsede, må de studerende i flere tilfælde øve altergang og andre kirkelige handlinger med deres praktikpræst. Foto: Kåre Gade

Den praktiske undervisning på pastoralseminariet har dette semester været begrænset. Derfor skal de studerende i ekstra praktik, da de ellers vil mangle praktiske færdigheder

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned den 11. marts, ændrede hun samtidig markant i vilkårene for de studerende på pastoralseminariet på Vartov i København. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Forlænget praktik

Pastoralseminariets studerende begynder deres anden to-ugers-praktik, når folkekirken åbner den 18. maj. Derefter modtager de en uges digital undervisning og skal så i praktik igen.

Alle 16 praktikpræster har sagt ja til at deltage i den ekstra praktik.  

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien