Stor stigning i ansøgertallet til teologistudiet

Flere ønsker at læse teologi, som disse flittige teologistuderende på Søndre Campus på Københavns Universitet. Foto: Jens Welding Øllgaard/Kristeligt Dagblad

Årets ansøgertal til teologiuddannelserne i København og Aarhus er steget mærkbart siden sidste år

Flere vil være teologer. Det står klart efter Uddannelses- og Forskningsministeriet i søndags offentliggjorde årets ansøgertal for de videregående uddannelser.

Så mange har valgt teologistudiet som 1. prioritet de seneste fem år:

2016 – 218

2017 – 174

2018 – 202

2019 – 226

2020 – 276

Kilde: ufm.dk

Præstemangel i folkekirken

• Fra 2006 til og med 2010 var der 25 genopslag i alle stifterne. Fra 2013 til 2017 var dette tal steget til mere end det tredobbelte med 85,2 genopslag.
• I perioden 2015 til april 2018 var der i gennemsnit 8,5 ansøger pr. præstestilling. Færrest ansøgere var der i Aalborg Stift med 3,2 ansøgere pr. stilling.
• I oktober 2019 var der 25 embeder, som ikke blevet besat efter opslag, heraf fem i kirken i Sydslesvig.
• Fra 2014 til uge 39 i 2019 forlod 61 flere præster folkekirken, end der kom nyuddannede til fra Pastoralseminariet.

Læs flere artikler om præstemangel