S: Fornuftigt, at folkekirken ikke var indbudt til konferencen om Fremtidens Danmark

Repræsentanter fra erhvervslivet, civilsamfundet, arbejdsmarkedets parter, interesseorganisationer, uddannelsesinstitutioner samt politikere var inviteret til at deltage i regeringskonferencen Fremtidens Danmark, men kirken var ikke på gæstelisten. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Folkekirken var ikke repræsenteret ved regeringskonferencen Fremtidens Danmark. Det kan indsnævre debatten, mener kritikere. Emnerne var for strukturelle til kirken, lyder det fra regeringspartiet 

Statsminister Mette Frederiksen (S). Premierminister i New Zealand Jacinda Ardern. Træner for herrelandsholdet i fodbold Kasper Hjulmand. Plus ministre, fagforeningsbossser og knap 500 andre særligt indbudte pinger var i slutningen af august forsamlet en hel dag i Fredericia til konferencen ”Fremtidens Danmark.”

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Danmark kan mere

I forbindelse med konferencen Fremtidens Danmark udgav regeringen hæftet "Danmark kan mere."

I forordet hedder det blandt andet:

"Denne publikation er en invitation til erhvervs livet, arbejdsmarkedets parter, faglige organisationer, uddannelserne, velfærdssamfundet, civilsamfundet og til dig om at deltage i en fælles samtale om Danmarks fremtid. Vi har brug for alle, når vi skal møde de væsentligste udfordringer for vores sam fund i et tiårigt perspektiv. Vi skal turde stille spørgsmål – også ved etablerede sandheder. Vi kender ikke alle svarene endnu. Men vi skal og kan finde dem sammen."