S: Fornuftigt, at folkekirken ikke var indbudt til konferencen om Fremtidens Danmark

Repræsentanter fra erhvervslivet, civilsamfundet, arbejdsmarkedets parter, interesseorganisationer, uddannelsesinstitutioner samt politikere var inviteret til at deltage i regeringskonferencen Fremtidens Danmark, men kirken var ikke på gæstelisten. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Folkekirken var ikke repræsenteret ved regeringskonferencen Fremtidens Danmark. Det kan indsnævre debatten, mener kritikere. Emnerne var for strukturelle til kirken, lyder det fra regeringspartiet

Statsminister Mette Frederiksen (S). Premierminister i New Zealand Jacinda Ardern. Træner for herrelandsholdet i fodbold Kasper Hjulmand. Plus ministre, fagforeningsbossser og knap 500 andre særligt indbudte pinger var i slutningen af august forsamlet en hel dag i Fredericia til konferencen ”Fremtidens Danmark.”

Danmark kan mere

I forbindelse med konferencen Fremtidens Danmark udgav regeringen hæftet "Danmark kan mere."

I forordet hedder det blandt andet:

"Denne publikation er en invitation til erhvervs livet, arbejdsmarkedets parter, faglige organisationer, uddannelserne, velfærdssamfundet, civilsamfundet og til dig om at deltage i en fælles samtale om Danmarks fremtid. Vi har brug for alle, når vi skal møde de væsentligste udfordringer for vores sam fund i et tiårigt perspektiv. Vi skal turde stille spørgsmål – også ved etablerede sandheder. Vi kender ikke alle svarene endnu. Men vi skal og kan finde dem sammen."