Bestyrelsesarbejde

Rundspørge: Så meget tjener formændene for de folkekirkelige organisationer

En rundspørge fra Kirke.dk viser, at 41 formænd i folkekirkelige organisationer ikke får løn for deres arbejde. En af dem er Jonas Kolby Laub Kristiansen, formand for FDF. Han mener ikke, hans indsats er større og vigtigere end mange andre frivillige i FDF. Foto: Thomas Heie Nielsen

Kirke.dk har spurgt medlemsorganisationerne i Folkekirkelige Organisationers Fællesudvalg (FKOF), hvordan de honorerer deres bestyrelsesformænd

Det er ikke for pengenes skyld, man skal engagere sig i folkekirkeligt bestyrelsesarbejde.

Om rundspørgen

Vi stillede FKOFs 50 medlemsorganisationer følgende tre spørgsmål:

• Får jeres formand løn (økonomisk kompensation) for sit arbejde?
  • Hvis ja, hvor meget får formanden i så fald per måned?
  • Hvis ja, hvad er begrundelsen for, at formanden får løn?
  • 48 organisationer svarede på spørgsmålene.

41 organisationer svarede, at formanden ikke får løn.

7 organisationer svarede (eller det fremgår af det årsregnskab), at formanden er aflønnet i et vist omfang. Kompensationen, disse formænd får, er på cirka 6000-7000 kroner per måned.

1 organisation har en fuldtidsaflønnet formand.