Hvad har vi lært af coronaen?

Provst: Epidemien har understreget, at forkyndelsen er kirkens vigtigste opgave 

”Folk har savnet det fysiske rum. Coronatiden har gjort det tydelig, hvor fysisk og kropslig, kristendommen er. Men det er den jo, fordi den bygger på, at Gud får kød og blod igennem Jesus Kristus," siger provst i Hjørring, Thomas Reinholdt Rasmussen Foto: Mette Nielsen/Nordjyske/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har vist, at forkyndelsen er det vigtigste element i kirkens arbejde, mener provst Thomas Reinholdt Rasmussen. Ingen har efterspurgt sogneaftener under krisen, men mange har savnet den fysiske gudstjeneste

Går man ind på hjemmesiden for de tre kirker i Hjørring, kan man se, at uge 12 skulle have været en hel almindelig uge med aktiviteter som babysalmesang, mandagsmøde og musikalsk legestue. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien