Præst med 120 konfirmander: Vi må dele det op

Som i mange andre kirker skal man i Birkerød Kirke i den kommende tid afvikle forårets udskudte konfirmationer. Det betyder færre mennesker, højere tempo og ringere mulighed for at få taget fotos. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

På to weekender skal 120 unge konfirmeres i Birkerød Kirke, og da der kun må være 30 personer i kirken ad gangen, skal der tænkes konstruktivt. Redskaberne er tempo og digitale hjælpemidler

Mange steder i landet oplever man et øget pres på kirkekalenderen i kølvandet på coronanedlukningen. Det er især dåb, der fylder kalenderen i de kirker, Kirke.dk har været i kontakt med.

Retningslinjer for folkekirken

• I landets kirker er der et arealkrav på to kvadratmeter pr. person, såfremt deltagerne hovedsageligt sidder ned. Ved sang skal der holdes to meters afstand.
  • Fra den 9. juni er det i folkekirken og øvrige trossamfund tilladt at samles op til 500 mennesker til arrangementer udendørs, hvor deltagerne sidder ned. Der er ingen arealkrav, men der skal stadigvæk holdes fysisk afstand.
  • Sundhedsmyndighedernes generelle krav til hygiejne skal fortsat overholdes.
  • Kilde: Kirkeministeriet