Overenskomstforhandlingerne 2021 er gået i gang

I foråret 2018 var der optræk til, at Danmark ville blive lammet af en storkonflikt, hvis overenskomstforhandlingerne var brudt endeligt sammen. I foråret skal overenskomsterne genforhandles. De kommende måneder vil vise, om konflikten bliver lige så fastlåst som sidste gang. Foto: Signe Ettrup

I foråret 2021 skal der forhandles nye overenskomster for alle offentlige ansatte. De faglige organisationer har netop indleveret deres ønsker

I foråret 2018 forhandlede offentlige arbejdsgivere og arbejdstagere om nye overenskomster. Efter et langt og konfliktfuldt forløb endte det med, at der blev indgået overenskomster i sidste øjeblik, inden Danmark blev lukket ned af en stor konflikt.