Organister og ungdomskor: Korsangen er i fare på grund af uklare coronaregler

Ifølge organistfagforeningerne og Folkekirkens Ungdomskor er reglerne for korsang under corona så uklare, at det truer fremtiden for korsang. Foto: Kåre Gade

Organister og ungdomskor mener, at myndigheder og politikere bør fremlægge dokumentation for de gældende coronaregler for sang. Den manglende afklaring truer nemlig folkekirkens korarbejde 

I sidste uge gjorde Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i Frikirkenet, i Kristeligt Dagblad opmærksom på, at en ny britisk undersøgelse udfordrer Sundhedsstyrelsens fortolkning af smitterisikoen ved sang. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Dansk Organist og Kantor Samfund

Fredag den 4. september afholdt Dansk Organist og Kantor Samfund årsmøde og generalforsamling.

Læs årsberetningen

Se årsregnskabet 

Klaus Viggo Jensen, Ringkøbing ønskede ikke genvalg til bestyrelsen. Anders Gaden, Aarhus blev valgt som nyt medlem af DOKS’ bestyrelse.

Bestyrelsen konstituerede sig med genvalg til forretningsudvalget: Karin Schmidt Andersen, formand, Poul Skjølstrup Larsen, næstformand, Philip Schmidt-Madsen, kasserer.