Kirke-skole-samarbejde

Ny samarbejdsmodel: Kirke styrker sangglæde i skoletiden

Korleder Signe Sørensen synger sammen med hele indskolingen på Herstedøster Skole til lanceringen af udviklingsprojektet 'Alle kan synge'. "Signe formår at skabe et rum, der er meget svært at skabe for en lærer," siger indskolingsleder René Bojsen. Foto: Rune Hansen

I Herstedøster i Albertslund er skole og kirke gået sammen om et stort korprojekt, der skal styrke indskolingseleverne både fagligt og socialt. Initiativtager Anne-Kari Ferenczi håber, at projektet kan inspirere til lignende tiltag andre steder

Den 13. august blev det store udviklingsprojekt ’Alle kan synge’ officielt skudt i gang på Herstedøster Skole. Projektet er et samarbejde mellem Herstedøster Kirke og Herstedøster Skole og skal gennem fire år sætte korprøver på skemaet for alle klasser i indskolingen.

Projektet 'Alle kan synge'

Alle Kan Synge er udviklet af Anne-Kari Ferenczi, der er organist og leder af Korskolen i Herstedøster Kirke.

Folkeskolen og folkekirken indgår et lokalt samarbejde, hvor folkekirkens korledere udvikler hver skoleklasse til et klassekor.

I august begyndte hele 0. og 1. årgang, i alt 7 klasser. For hvert år udvides projektet med 1 klassetrin, så det andet år er fra 0.-2. årgang. På 3. og 4. år er hele indskolingen, 0.-3. årgang med i projektet.

Projektet er første år finansieret af Albertslund Kommune, Statens Kunstfond og Glostrup Provsti. Næste år skal der rejses flere midler, da det er planen at ansætte en korleder mere til at varetage korprøverne.

Læs mere på projektets hjemmeside.