Visioner

Ny formand: Provsterne skal bruges rigtigt

Provst i Gentofte, Peter Birch, er nyvalgt formand for Danmarks Provsteforening. Han vil arbejde for, at provsterne og provstisekretærerne skal aflastes i deres arbejde, der med tiden er blevet mere omfangsrigt. Foto: Sille Arendt

Kirke.dk har spurgt den nyvalgte formand for Danmarks Provsteforening, hvad han vil arbejde for

Sognepræst i Hellerup Kirke og provst for Gentofte Provsti 56-årige Peter Birch er netop valgt som ny formand for Danmarks Provsteforening, en faglig sammenslutning i Præsteforeningen, som har til formål at være landets 105 provster til hjælp i deres embede.

Danmarks Provsteforening

En faglig sammenslutning i Præsteforeningen, som har til formål at være landets 105 provster til hjælp i deres embede. Afgående formand er provst Jette Marie Bundgaard-Nielsen. Provsten er en overordnet gejstlig med rang lige under biskoppen, på hvis vegne han fører tilsyn med præsterne og kirkerne i et provsti.