Genåbning af kirker

Missionsforeninger undrer sig: Missionshuse er ikke en del af genåbningen

Landets missionshuse, som her i Harboøre, er ikke nævnt i genåbningen af kirker og andre trossamfund. Det undrer Indre Mission og Luthersk Mission, der håber, politikerne vil se på sagen. Foto: Heiner Lützen Ank

Mens kirker igen slår dørene op til gudstjeneste, undrer Indre Mission og Luthersk Mission sig over, at missionshusene ikke er omfattet af genåbningen. Venstre vil have ministeren til at se på sagen

Der er stor tilfredshed rundt i landets kirker i disse dage. Efter to måneders coronanedlukning, kan der igen holdes gudstjenester, kirkelige handlinger og sogneaktiviteter i strikse sundhedsmæssige rammer. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien