Menighedsråd

Landsforening: Sag om inhabil menighedsrådsformand kalder på oplysning

Der ikke er noget forgjort i, at menighedsrådene sender tilbud til lokaler firmaer, som de kender og stoler på, siger næstformand i Landsforeningen af Menighedsråd Carsten Bøgh Pedersen. Foto: Niels Åge Skovbo, Fokus

Sag om en menighedsrådsformand, hvis malerfirma tjente over 360.000 kroner på arbejde for kirken, kalder på en indskærpelse af reglerne, siger næstformand for Landsforeningen af Menighedsråd

Sagen om en menighedsrådsformands dobbeltrolle i Holbøl Kirke viser, at der er brug for at indskærpe reglerne om habilitet. Det siger Carsten Bøgh Pedersen, der er næstformand for Landsforeningen af Menighedsråd.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Lovgivning om habilitet for menighedsrådsmedlemmer
Menighedsrådslovens paragraf 26: ”Menighedsrådet træffer beslutning om, hvorvidt et medlem har en sådan interesse i en sag, at medlemmet er udelukket fra at deltage i menighedsrådets forhandling og afstemning om sagen. Det pågældende medlem er ikke udelukket fra at deltage i forhandling og afstemning om sin inhabilitet. Beslutningen kan indbringes for biskoppen.”

Forvaltningslovens paragraf 3: "Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis 1) vedkommende selv har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er eller tidligere i samme sag har været repræsentant for nogen, der har en sådan interesse."