Fokus på kirketjeneren

Kirketjenere mødes i grupper: Vi har brug for at tale om vores “usynlige” rolle

Hvem vasker altersølvet op efter altergangen? Det gør kirketjeneren - en af mange opgaver, som er usynlig for kirkens øvrige medarbejdere, de frivillige og kirkegængerne. Mange steder mødes kirketjenere i erfa-grupper for at dele erfaringer, frustrationer og glæder. Foto: Kåre Gade

Kirketjenere oplever, at andre faggrupper i folkekirken kan have svært ved at forstå dem, fortæller to tillidsrepræsentanter og medlemmer af lokale erfa-grupper

De rydder op og laver kaffe, mens musikken spiller. De kan gøre rent, når ingen andre er på arbejde, og de sørger for, at hylderne er fyldte med rengøringsmidler og stearinlys, uden at andre skænker det en tanke, at der er sørget for indkøb.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien