Uddannelse af kirketjenere

Kirketjenere går glip af obligatoriske kurser

Op til 10 procent af kirketjenerne kan vise sig slet ikke at være uddannede til deres job. Foto: Adam Garff

Ikke alle menighedsråd sender deres kirketjenere på de kurser, som de er forpligtet til. ”Det er problematisk, både for kirken og den ansatte,” vurderer formanden for Danmarks Kirketjenerforening.

Op til 10 procent af kirketjenerne i folkekirken kan vise sig slet ikke at være uddannede til deres arbejde. Det vurderer Gert Schmidt, formand for Danmarks Kirketjenerforening, som understreger, at det både er et problem for den ansatte og for kulturarven:

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien