Kirker skal finde alternativer til fællessang – nye retningslinjer stadig på vej

Der bliver ikke fællessang i kirkerne den kommende tid. Det forudser formand for Landsforeningen af Menighedsråd Søren Abildgaard efter dagens møde i sektorpartnerskabet, hvor nye retningslinjer drøftedes. Før de meldes ud, skal anbefalingerne rundt om sundhedsmyndighederne. Foto: Kåre Gade

Mandag præsenterede Kirkeministeriet et udkast til nye retningslinjer for gudstjenester. Alt tyder på, der skal tænkes i alternativer til fællessang, siger formand for menighedsrådsforening. Endelig vedtagelse følger senere på ugen, når retninglinjerne har været forbi sundhedsmyndighederne

Mandag eftermiddag holdt Kirkeministeriet møde med det såkaldte sektorpartnerskab, hvor folkekirkens taskforce samt repræsentanter for de folkekirkelige uddannelsesinstitutioner og fagforeninger drøfter kirkernes retningslinjer under coronaen.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail