Kirkestatistik

Kirken i tal: Her er sognene med folkekirkens højeste og laveste medlemsprocent

Tingbjerg i København, Vejerslev på Mors, Vester Alling på Djursland og Vollsmose i Odense - Kirke.dk har talt med menighedsrådsformænd og præster i fire sogne, som repræsenterer yderpunkterne i den årlige statistik for folkekirken. Foto: Leif Tuxen, Bococo, Jedbo John/Scanpix

I januar 2020 var 74,3 procent af danskerne medlem af folkekirken. Men bag gennemsnittet gemmer sig store lokale forskelle. Kirke.dk har set nærmere på nogle af folkekirkens yderpunkter

I et sogn er 95 procent medlemmer af folkekirken, i et andet blot 14 procent. Og mens 97 procent af de 0-4-årige børn i et sogn er døbt, er det færre end 7 procent i et andet.