Udmeldelse af folkekirken

Kirkeminister ser ikke grund til at skride ind overfor tilbagebetaling af kirkeskat

Kirkeminister Joy Mogensen siger i et svar til Folketinget, at man kun i helt særlige tilfælde kan få tilbagebetalt kirkeskat for mere end tre år tilbage i tiden. Derfor undrer det Venstres kirkeordfører Louise Schack Elholm, at ministeren ikke vil gribe ind over for en praksis med at betale op til 12 års kirkeskat tilbage. Foto: Heiner Lützen Ank

Der er en forældelsesfrist på tre år for tilbagebetaling af kirkeskat, skriver kirkeminister i svar til Folketinget. Kirkeordfører og eksperter undrer sig over, at ministeren ikke skrider ind over for praksis med tilbagebetaling i op til 12 år

Hvis man har betalt kirkeskat, selv om man ikke har været medlem af folkekirken, kan man få sin skat tilbage – men kun tre år tilbage i tiden. Kun ved helt særlige omstændigheder kan man få kirkeskat tilbage 10 år bagud.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Udmeldelse af folkekirken med tilbagevirkende kraft 

I flere sager er medlemmer af folkekirken blevet udmeldt med tilbagevirkende kraft. Et enkelt tidligere medlem har fået 12 års kirkeskat tilbagebetalt. 

I de sager, Kirke.dk har kendskab til - enten gennem aktindsigt i dokumenter fra Kirkeministeriet eller gennem beretninger fra præster og kordegne - har medlemmerne dokumenteret, at de har været medlem af et andet trossamfund i den pågældende periode for at få refunderet deres kirkeskat.