Coronavirus

Kirkegårdspersonale kan vende tilbage til kirkegården

For et par uger siden blev alle folkekirkens ansatte sendt hjem som et tiltag mod coronasmitten. Flere har undret sig over, at kirkegårdens personale ikke kunne få lov at arbejde videre. Det kan de imidlertid nu, efter at retningslinjerne er blevet opdateret. Foto: Adam Garff

Ifølge myndighederne kan kirkegårdsansatte genoptage deres arbejde udendørs. En god nyhed, lyder det fra Landsforeningen af Menighedsråd. Kirkegårdsansatte er tilfredse, men arbejdsdagen er stadig ikke normal

Der er ikke i noget i vejen for, at personalet på landets kirkegårde passer den del af deres arbejde, der foregår udendørs. Det er beskeden fra myndighederne i de seneste retningslinjer for, hvad offentligt ansatte – herunder folkekirkens personale – må og ikke må arbejde med.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien