Kirke.dk – dansk kirkelivs uafhængige fagmedie

Kåre Gade, redaktør på Kirke.dk. Foto: Leif Tuxen

Kirke.dk formidler nyheder, debat og inspiration på tværs af faggrupper, organisationer og kirkelige tilhørsforhold

Kære læser,

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads professionelle medie til dig og alle de andre, der arbejder i kirkelivets maskinrum.

I kirkerne og de kirkelige organisationer arbejder tusindvis af mennesker hver dag hårdt med at løfte store samfundsmæssige opgaver og styrke den kristne forkyndelse. Og hver enkelt kirke og organisation lægger mange, gode kræfter i at formidle deres budskab i kirkeblade og magasiner, på hjemmesider og i nyhedsbreve.

Men der er brug for et samlende medie, der interesserer sig for de mange, der arbejder med kirkeliv – som beslutningstagere, ansatte, leverandører, folkevalgte eller frivillige med ansvar. Det er den rolle, det digitale fagmedie Kirke.dk udfylder.

Vi udkommer på hjemmesiden Kirke.dk og distribueres via e-mail i form af et dagligt nyhedsbrev – direkte til din indbakke.

På hverdage udkommer vi ved frokosttid, i weekenden om morgenen.

• Mandag samler vi op på en af kirkelivets aktuelle begivenheder eller debatter.
  • Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag får du nyheder, debat, redskabsartikler, analyser og klummer.
  • Lørdag modtager du et nyhedsoverblik med ugens vigtigste artikler fra Kirke.dk og andre medier.
  • Søndag udgiver vi satirenyhedsbrevet Hyrdebrevet Søndag Morgen.

Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev – det koster ikke noget at modtage det, men en del af artiklerne er låst for ikke-abonnenter. Vi er betalingsmedie, som ejes af mediehuset Kristeligt Dagblad, men vi er en selvstændig redaktion med en separat økonomi. Derfor giver et abonnement på Kristeligt Dagblad ikke adgang til Kirke.dk.

Hvad kendetegner så indholdet på Kirke.dk? Det har vi sammenfattet i disse punkter:

Kirke.dk er et uafhængigt medie. Vi er ikke knyttet til nogen faggruppe eller organisation. Vi kan derfor formidle nyheder og inspiration på tværs af faggrupper, organisationer og kirkelige tilhørsforhold.

Kirke.dk er en selvstændig redaktion. Vi hører under mediehuset Kristeligt Dagblad, hvis store faglige og tekniske kompetencer, vi nyder godt af. Men redaktionelt er vi uafhængige af avisens kirke- og trodækning.

Kirke.dk er et fagmedie. Vi er først med de vigtige nyheder indenfor kirkelivet, vi stiller skarpt på de faglige udfordringer i kirkerne og organisationerne og giver dig overblik over de vigtigste fagrelevante nyheder, debatter, kurser og begivenheder.

Kirke.dk er et digitalt medie. Vi benytter den nye informationsteknologi i alle facetter til at gøre indholdet tilgængeligt, opdateret, søgbart og delbart.

Kirke.dk leverer løsningsorienteret journalistik. Vi er kritiske, men hvis der er et problem, vil vi også forsøge at pege på nogen, der har en løsning.

Kirke.dk skaber overblik. Med sidste nyt fra kirker og organisationer, det ugentlige lørdagsoverblik og en faglig kalender gør vi det lettere at følge med i den til tider uoverskuelige mængde af informationer, der udgår fra kirkerne og organisationerne.

Kirke.dk er et netværksmedie. Vi lægger vægt på at inddrage læserne i vores journalistik, så vi kan være en platform for erfaringsudveksling og konstruktiv debat.

Det sidste er særligt vigtigt. Skriv til os på redaktion@kirke.dk, og hjælp os med at finde de historier, som andre kan lære af.

Jeg håber, du har lyst til at være med og sætte dit præg på Kirke.dk.

Kåre Gade,
redaktør for Kirke.dk