Dagbog fra et coronaramt kirkeliv

Kirke- og kulturmedarbejder: Jeg vil bruge tiden til at lære min nye arbejdsplads at kende

Det er ikke længe siden, Britta Vig Carlsen er begyndt som kirke- og kulturmedarbejder i Vildbjerg Kirke, og hun bruger den øgede hjemmearbejdstid på at lære sin arbejdsplads bedre at kende. Foto: Privatfoto

Det er ikke lang tid siden, Britta Vig Carlsen begyndte som kirke- og kulturmedarbejder i Vildbjerg Kirke. Hun vil derfor bruge hjemmearbejdstiden på at lære sin nye arbejdsplads bedre at kende

Navn: Britta Vig Carlsen
Stilling:  Kirke- og kulturmedarbejder ved Vildbjerg Kirker

Hvordan ændrer coronavirusen din arbejdsdag?

Jeg forsøger hver dag at lægge et lille videoklip ud på Facebook og hjemmeside, som forhåbentlig bringer lidt sjov og fællesskabsfølelse ud til særligt menighedens børn og familier. Det kan være en sang, en historie eller noget, man kan lave.

Jeg er forholdsvis ny i mit arbejde, så måske bliver det også til en slags præsentation af mig. I morgen filmer jeg præsternes prædikener til de næste søndage. Hvilket er en helt ny arbejdsform, både for dem og mig. 

Giver den øgede hjemmearbejdstid dig ekstra tid til faglig fordybelse? 

Jeg har noteret nogle ting, jeg gerne vil bruge tid på at undersøge, det er både tekniske ting omkring hjemmeside, kalenderprogram og andet teknisk på computeren. Men også fordybelse i ungdomsgudstjenester og skole-kirke projekter.

Jeg bruger også tid på at læse om områdets historie og udvikling og de forskellige kirker, nu det er et nyt arbejdssted for mig. 

Hvad ser du mest frem til at genoptage i din normale arbejdsdag?

Jeg glæder mig til at møde alle de andre ansatte og frivillige i og omkring kirken igen. 

Jeg tænker, vi efterfølgende har brug for at høre hinandens historier om en, for nogen, ret isoleret periode, og for nogen også et sygdomsforløb, måske endda forbundet med frygt. 

Dagbog fra et coronaramt kirkeliv

Som resten af samfundet er også kirker og kirkelige organisationer lukket næsten helt ned under coronaepidemien, og langt de fleste ansatte arbejder hjemmefra. Kirke.dk beder i denne serie nogle af de ramte om sætte ord på deres nye, midlertidige arbejdsdag.

Læs flere dagbøger