Diakoni netop nu

KFUM-general: Vi er mere optaget af at løse problemerne end af at pege fingre

Respekten for den enkelte og viljen til at finde løsninger for den enkelte er i centrum af KFUM´s Sociale Arbejde, siger generalsekretær Peder Meisner. Netop denne tilgang til mennesker vil han gerne være med til at udbrede endnu mere. Foto: KFUM´s Sociale Arbejde

At hjælpe sociale udsatte er ikke en kamp mellem de diakonale organisationer og det offentlige, mener KFUM-generalsekretær Peder Meisner. Det er emnet for vigtigt til. Og i sidste ende gælder det om at finde gode holdbare løsninger til den enkelte

Det er det enkelte menneske, der skal have den hjælp, det har behov for. Ikke på systemets eller velfærdssamfundets præmisser. Men med udgangspunkt i netop de behov, dette menneske har. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

KFUM's Sociale Arbejde

KFUM's Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer. 

Organisationen har cirka 1.000 ansatte og mere end 2.000 frivillige, der på forskellig vis hjælper ensomme, hjemløse, psykisk syge, misbrugere, fattige og misbrugsramte familier.

KFUM's Sociale Arbejde driver over 100 institutioner, sociale tilbud, klubber og genbrugsbutikker. Organisationen tilbyder rådgivning om blandt andet misbrug, gæld, konflikter, juridiske problemer, seksuelle overgreb, vold og livets udfordringer.

Kilde: KFUM's Sociale Arbejde