Hård kritik af folkekirkens intranet i intern analyse

Manglende overblik er blot et af de problemer, der kendertegner DAPen ifølge en ny evaluering. Der skal derfor arbejdes på en ny version. Foto: Kåre Gade

Afsenderorienteret, svært tilgængeligt og mangler struktur. Kritisk evaluering af Den Digitale Arbejdsplads skal bruges til at udvikle en ny og og forbedret version af folkekirkens intranet

”Det er nemmere at spørge Per Buchholdt (formand for Præsteforeningen, red.) end at logge på DAP.”

Ønsker til en ny version af DAP

Arbejdsgruppens generelle anbefalinger i forhold til et nyt intranet:

• Afklar på strategisk niveau om der fortsat ønskes et fælles intranet og i hvilken skalering.
  • Alle ejere skal være villige til at vægte brugervenlighed højest, afgive kompetencer og indgå kompromiser.
  • Definér og afklar målgrupper.
  • Etabler et brugerpanel for at sikre brugervenlighed og modtagerorientering.
  • Vælg en åben tilgang, hvor intet taler imod det, frem for lukkede systemer bag login.
  • Prioritér søgefaciliteter. Ved åben tilgang får man automatisk en bedre søgefunktion via fx google.com.
  • Vælg som minimum en åben vejledningsmodel, og helst en model inspireret af borger.dk.
  • Organiser et fremtidigt intranet med en form for fælles redaktionsenhed, som har ansvar for den løbende udvikling og vedligeholdelse af siden.
  • Vælg kombinationsmodellen eller som minimum netværksværksmodellen som en model for organisatorisk og styringsmæssig forankring.
  • Sørg for en kobling mellem det nye intranet og indholdsleverandørernes individuelle og fælles kommunikationsenheder.
  • Afklar den økonomiske ramme og smertegrænse for realiseringen af et fælles intranet.
  • Formulér succeskriterier og målepunkter.

Det er Fællesfonden, der har bevilliget midler til at lave analysen og undersøge mulighederne for at skabe et nyt intranet for folkekirken som en erstatning for DAP'en.

Forventningen er, at afløseren for DAP'en er klar i 2022.

Læs evalueringen af DAP'en