Samtalekort

Grundtvigsk Forum og Landsforeningen af Menighedsråd indgår aftale om samtalekort

På Himmelske Dage i Herning blev de sidste to liturgirapporter og dertilhørende pixiudgaver delt ud til alle interesserede. Nu udgiver Grundtvigsk Forum og Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer en serie samtalekort, der skal bringe debatten videre. Foto: Heiner Lützen Ank

Til efteråret følger Grundtvigsk Forum op på liturgirapporterne med samtalekort, der skal være med til at kickstarte den brede debat. Biskopperne støtter allerede økonomisk og nu skal Landsforeningen være med til udbredelsen. Ambitionen er at få fat i lægfolket

I maj måned udkom de sidste to rapporter om liturgi i folkekirken. Målet med rapporterne er, at der over de næste par år skal foregå en bred folkelig debat. Den del vil Grundtvigsk Forum hjælpe til med. Derfor er de i gang med at udvikle samtalekort om emnerne. De har nu landet en aftale med Landsforeningen af Menighedsråd, der sikrer, at samtalestarteren når bredere ud.

Samtalekort om liturgi

• Grundtvigsk Forums samtalekort vil blive sendt ud i efteråret med Landsforeningen af Menighedsråds medlemsblad. Ingrid Ank anbefaler, at man bruger kortene i en gruppe på cirka fem. Det er hendes erfaring, at kortene fungerer bedst i mindre grupper.
  • Grundtvigsk Forum udgiver samtalekort årligt. Tidligere i år samarbejdede de med Europabevægelsen om samtalekort om EU som optakt til EU-valget i maj.
  • De har desuden lavet kort om blandt andet eksistens, tillid og frihed.