Grønlandsk bispekandidat: Kirken skal forholde sig kritisk til omsorgssvigt og miljøproblemer

Bispekandidat Hans Jørgen Dinesen mener, at den grønlandske folkekirkes vigtigste opgave er i ord og handling at forholde sig kritisk til sociale og miljømæssige problemer. Foto: Privatfoto

Bliver Hans Jørgen Dinesen ny biskop i Grønland, vil han arbejde for, at folkekirken bliver mere synlig i forhold til sociale og miljømæssige udfordringer, og så vil han styrke folkekirkens position overfor frikirkerne

At være folkekirke i Grønland forpligtiger, mener Hans Jørgen Dinesen, præst i Upernavik og kandidat til det kommende bispevalg i Grønland.

Bispevalg i Grønland

Den 1. november 1993 blev Grønland et selvstændigt stift.

Den 28. maj 1995 blev Sofie Petersen indsat som den tredje biskop over det selvstændige Grønlands Stift. Den første biskop var Jens-Christian Chemnitz og den anden var Kristian Mørch.

Den 21. juni 2009 blev den grønlandske folkekirke overtaget endeligt af Grønlands selvstyre, og folkekirken fik 1. august 2010 en egentlig Kirkelov.

Læs mere om Grønlands Stift.

Man skal ikke være cand.theol. for at blive præst i folkekirken i Grønland. Bacheloruddannelsen i Teologi ved Grønlands Universitet giver mulighed for at blive præst i den grønlandske kirke, hvis uddannelsen suppleres med et pastoralteologisk kursus af seks måneders varighed.