Fokus på kirketjeneren

Gennemtræk i kirketjenerfaget: Hvert år forlader hver femte jobbet i folkekirken

Kirketjenerne er den folkekirkelige faggruppe, som bliver i deres stilling i kortest tid. Hvert år forlader mere end en femtedel af kirketjenerne deres job i folkekirken. Foto: Adam Garff

Kirketjenerne har den laveste anciennitet i folkekirken. ”Det er problematisk og omkostningstungt,” udtaler Landsforeningen af Menighedsråd, der peger på samarbejde og anerkendelse som en måde at vende tendensen på

Flere end hver femte kirketjener går hvert år på pension eller søger over i en anden branche. Sådan lyder en opgørelse fra Danmarks Kirketjenerforening.

Gennemtræk i kirketjenerfaget

150 af 700 kirketjenere forlader hvert år deres job i folkekirken. Det giver en årlig udskiftning af arbejdsstyrken på 21,4 procent.

Kilde: Danmarks Kirketjenerforening

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien