Coronavirus

Frikirker og katolikker præsenterer genåbningsplan for Kirkeministeriet

I dag mødes den katolske kirke og FrikirkeNet med kirkeministeren for diskture, hvordan den katolske domkirke (billedet) og andre kirker kan åbnes forsvarligt. Med til mødet har de to kirkesamfund en konkret plan. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

I dag mødes FrikirkeNet og den katolske kirke med Kirkeministeriet for at drøfte deres tanker om åbningen af kirkerne. De medbringer en konkret plan for, hvordan genåbningen kan forløbe

Artiklen er opdateret klokken 13.53: Kirkeministeren deltog ikke i mødet, men i stedet embedsmænd fra Kirkeministeriet. Ligeledes fremgik det tidligere af artiklen, at det er uklart, hvornår et tilsvarende møde med folkekirken findet sted. Det møde fandt sted i går.  

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Plan for genåbning af kirkerne

Læs dokumenterne fra FrikirkeNet og Den Katolske Kirke:

Forslag til faser i forbindelse med genåbning af de kirkelige aktiviteter

Vejledning til kirker for genåbning af gudstjenesten

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien