Komponistkonkurrence

Freelance-organist vinder pris for musik til spaghettigudstjenester

Jette Mogensen vandt Orgelklubben og Kirke.dk’s komponistkonkurrence om orgelmusik til familiegudstjenester. Hendes orgelstykke hedder 'Hvem kan gå på vandet?' Vindermelodien blev sammen med tyve andre melodier uropført i Brøndby Strand Kirke med 200 skolebørn som tilhørere. Foto: Heiner Lützen Ank

Juryen har udpeget organist Jette Mogensen som vinder af Orgelklubben og Kirke.dk’s komponistkonkurrence om orgelmusik til familiegudstjenester

Hun har spillet barok i Italien og Bach på musikkonservatoriet. Nu har organist Jette Morgensen også vundet en pris for at have komponeret den bedste orgelmusik til familie- og spaghettigudstjenester. 

Juryen bag Orgelklubben og Kirke.dk’s komponistkonkurrence tildelte Jette Mogensen Juryens Pris for orgelstykket ‘Hvem kan gå på vandet?’. Hun får prisen for sin evne til at favne både det religiøse og det barnlige. 

“Stykket minder os om, hvorfor vi kommer i kirken,” sagde Torben Larsen på vegne af Frobeniusfonden, da prisen blev overrakt i Brøndby Strand Kirke.

Rejsende organist vinder for glad musik

Jette Mogensen glæder sig over, at hendes musik fremover vil blive spillet til familiegudstjenester. 

“Det er dejligt at blive anerkendt for det arbejde, man laver,” sagde organisten ved prisoverrækkelsen.

Hun har tidligere været organist ved Frederiksberg Slotskirke og Thomas Kingos Kirke i Odense. Hun har rejst Danmark rundt for at vække børns interesse for orgel gennem alt fra barok til rock’n’roll, og i dag arbejder hun som freelance-organist og vikar i en lang række kirker. 

Vinder-stykket ‘Hvem kan gå på vandet?’ er skrevet for at skabe glæde, mener hun.

“Jeg har prøvet at lave et stykke musik, der er sjovt at høre på.”

Børn giver point til pris og Kirke.dk belønner modig organist

Jette Mogensens stykke konkurrerede om prisen med i omegnen af 100 øvrige forslag, som juryen havde modtaget. 20 af de stykker blev spillet for 200 skoleelever fra 2. til 5. klasse i Brøndby Strand Kirke til en stor “Orgelfest” 14. november. 

Eleverne fik tildelt hver sit papirark, hvor de kunne give point til hvert stykke - mellem en og tre pastaskåle. Den komposition, der fik flest point, var Maria Skuratovskaia Jensens variation over "Du, som har tændt millioner af stjerner". Maria Skuratovskaia Jensen vandt dermed Børnenes Pris.

Endelig modtog Merete Kuhlmann Kirke.dk's Pris. Merete Kuhlmann har bidraget med fire kompositioner til melodibogen 'Pasta, piber og pedaler', og selv om hun er kendt for sine værker for kor, er det første gang hun skriver for orgel alene. Hun får Kirke.dk's Pris som en anerkendelse af sin vellykkede indsats og sit mod til at prøve kræfter med en ny genre.

Alle vindere har fået abonnementer på Kirke.dk til hele sognet og menighedsrådet.

 

Orgelmusik til familiegudstjenester

Orgelklubben og Kirke.dk står bag en komponistkonkurrence for at få skabt ny musik til familie- og spaghettigudstjenester. 

Kriterierne har været, at hvert stykke musik kun må vare ét minut, og så skal det passe til forskellige højtider.

Værkerne, der er skabt til konkurrencen er desuden blevet til udgivelsen af melodihæftet 'Pasta, piber og pedaler' på Forlaget Mixtur.