Fra i år kan man studere islam på Det Teologiske Fakultet

Hvordan har islam påvirket Europa – og omvendt? Det er emnet for en ny uddannelse under Det Teologiske Fakultet. "Der er tidligere drevet islamstudier ved danske teologiske uddannelser, og det prøver vi så at gøre igen," siger dekan Carsten Selch Jensen. Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix

Det Teologiske Fakultet i København tilbyder som noget nyt studiet ”Interreligiøse Islamstudier.” Men faktisk er det slet ikke nyt, at teologer studerer islam, siger dekanen 

Når efterårssemesteret begynder på Teologi i København, vil Bibelen ikke være den eneste helligskrift, man kan studere.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Interreligiøse Islamstudier

Som kandidat i Interreligiøse Islamstudier vil man opnå bredspektrede professionelle og videnskabelige kompetencer og færdigheder i islam og islams interreligiøse forhold til de abrahamiske religioner jødedom og kristendom. 

Som cand.mag. i Interreligiøse Islamstudier kan man varetage funktioner inden for en række fagområder, hvor man blandt andet analyserer samfundsmæssige problemstillinger i Danmark og Europa samt Mellemøsten og Lilleasien i kontekst af religion, politik og andre samfundsmæssige relevante forhold. 

Kilde: Det Teologiske Fakultet