Første kandidat til bispevalget i Grønland melder sig på banen

Sognene skal have større frihed, mere beslutningskompetence og flere penge at råde over, hvis det står til provst Paneeraq Siegstad Munk. Hun er den første officielle kandidat til bispevalget i Grønland. Foto: Privatfoto

Provst Paneeraq Siegstad Munk er første kandidat, der melder sig klar til bispevalget i Grønland. Hun fremlægger en syvpunktsplan for den grønlandske folkekirkes fremtid

Opdateret onsdag den 17. juni kl. 15.15. og torsdag kl. 15.50

Bispevalg i Grønland

Den 1. november 1993 blev Grønland et selvstændigt stift.

Den 28. maj 1995 blev Sofie Petersen indsat som den tredje biskop over det selvstændige Grønlands Stift. Den første biskop var Jens-Christian Chemnitz og den anden var Kristian Mørch.

Den 21. juni 2009 blev den grønlandske folkekirke overtaget endeligt af Grønlands selvstyre, og folkekirken fik 1. august 2010 en egentlig Kirkelov.

Læs mere om Grønlands Stift.

Man skal ikke være cand.theol. for at blive præst i folkekirken i Grønland. Bacheloruddannelsen i Teologi ved Grønlands Universitet giver mulighed for at blive præst i den grønlandske kirke, hvis uddannelsen suppleres med et pastoralteologisk kursus af seks måneders varighed.