Genåbning af kirker

Endelig: Nye retningslinjer for genåbning af kirker og trossamfund er klar

Så kan der igen holdes gudstjeneste og andre kirkelige handlinger i landets kirker. Men under bestemte betingelser, som de nye retningslinjer beskriver. Foto: Kåre Gade / Kastelskirken

Forsamlingsforbud hæves i kirkernes lokaler, men der er stadig begrænsning på deltagertal. De faglige organisationer peger på, at den lokale dialog er vigtig, når retningslinjerne skal implementeres

Kort før midnat søndag aften udsendte Kirkeministeriet de længe ventede retningslinjer for genåbning af kirker og trossamfund til kirkerne. En pressemeddelelse om retningslinjerne fulgte klokken 01.00 mandag.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien