Eksperter enige: Personlig kontakt er afgørende, når der skal findes nye folk til menighedsrådet

Den personlige opfordring er det vigtigste hververedskab, mener eksperterne. Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Om tre måneder finder menighedsrådsvalget sted. Mange menighedsråd skal derfor skaffe kandidater. Tre eksperter giver her deres råd til hvervningen. Der er den personlige henvendelse og så alt det andet

Tiden er knap: Om tre måneder skal folkekirkens sogne vælge nye menighedsrådsmedlemmer. Nogle kirker har bedt om at få udsat valget, fordi coronakrisen har forsinket rekrutteringen, men forslaget har ikke fået støtte hos Landsforeningen af Menighedsråd.

Menighedsrådsvalg 2020

Der er skal afholdes orienteringsmøde inden den 21. august. Her skal der orienteres om det kommende valg, ligesom ideer og visioner kan drøftes

Den 15. september skal der afholdes valgforsamling, der er inspireret af en generalforsamling i en forening. På valgforsamlingen stiller man op til menighedsrådet, der er mulighed for debat og efterfølges vælges kandidaterne.

Efterfølgende offentliggøres valgresultatet, samtidig med at der orienteres om, at der kan afholdes afstemningsvalg.

Find rekrutterings- og annoncemateriale fra Landsforeningen af Menighedsråd

Find yderligere oplysninger til kandidaterne

Valgvejledning med valgregler og oftest stillede spørgsmål findes på Den Digitale Arbejdsplads