Ekspert: Otte råd til det gode intranet

Fokusgrupper, der har hjælpe med at sætte ord på, hvilke behov DAPen skal forholde sig til, er et af de råd, intranetekspert Vibeke Thøis Madsen peger på, når en ny version af DAPen skal udvikles. Foto: Kåre Gade

Folkekirkens intranet, DAP'en, har fået hård kritik i en intern evaluering. Men hvad bør der fokuseres på, når en ny version skal udarbejdes? Kirke.dk har bedt intranetekspert Vibeke Thøis Madsen give sine bud

Der blev ikke langt fingre imellem i den evaluering af DAP'en, som Kirke.dk kunne berette om for nylig.

Ønsker til en ny version af DAP'en

En intern folkekirkelig arbejdsgruppens har evalueret DAP'en. På den baggrund har de fremlagt en række anbefalinger i forhold til et nyt intranet:

• Afklar på strategisk niveau om der fortsat ønskes et fælles intranet og i hvilken skalering.
  • Alle ejere skal være villige til at vægte brugervenlighed højest, afgive kompetencer og indgå kompromiser.
  • Definér og afklar målgrupper.
  • Etabler et brugerpanel for at sikre brugervenlighed og modtagerorientering.
  • Vælg en åben tilgang, hvor intet taler imod det, frem for lukkede systemer bag login.
  • Prioritér søgefaciliteter. Ved åben tilgang får man automatisk en bedre søgefunktion via fx google.com.
  • Vælg som minimum en åben vejledningsmodel, og helst en model inspireret af borger.dk.
  • Organiser et fremtidigt intranet med en form for fælles redaktionsenhed, som har ansvar for den løbende udvikling og vedligeholdelse af siden.
  • Vælg kombinationsmodellen eller som minimum netværksværksmodellen som en model for organisatorisk og styringsmæssig forankring.
  • Sørg for en kobling mellem det nye intranet og indholdsleverandørernes individuelle og fælles kommunikationsenheder.
  • Afklar den økonomiske ramme og smertegrænse for realiseringen af et fælles intranet.
  • Formulér succeskriterier og målepunkter.

Det er Fællesfonden, der har bevilliget midler til at lave analysen og undersøge mulighederne for at skabe et nyt intranet for folkekirken som en erstatning for DAP'en.

Forventningen er, at afløseren for DAP'en er klar i 2022.

Læs evalueringen af DAP'en