Ekspert: Det er en tabersag at udelukke skærme i kirken

Det vil være forkert ikke at tillade skærme i kirkerne, mener kirkehistoriker Carsten Bach-Nielsen, efter en ny analyse har undersøgt sagen. Billedet er fra Sorgenfri Kirke i Helsingør Stift, og er dermed ikke en del af den nye undersøgelse, der foregår i Haderslev Stift. Foto: Heiner Lützen Ank

En ny undersøgelse giver ikke et entydigt svar på, om skærme i kirken er en god eller dårlig ide. Biskop Marianne Christiansen vil bruge pointen til at forsætte diskussionen, mens kirkehistorier Carsten Bach-Nielsen mener, at udelukkelsen af skærme minder om udelukkelsen af salmebøger

Digitale skærme er brugbare under en gudstjeneste. Men de pynter ikke i kirkerummet.

Skærme i middelalderkirker

Middelalderkirkerne i Danmark er ikke fredede, hvis de er i brug til deres oprindelige formål. Kirkerne er i stedet omfattet af lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde, jf. senest lovbekendtgørelse nr. 1156 af 1. september 2016, samt den til loven udstedte bekendtgørelse om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde, jf. bekendtgørelse nr. 1172 af 19. september 2016. I henhold til denne lov og bekendtgørelse skal opsætning af skærme i kirkerummet i visse tilfælde godkendes af Stiftsøvrigheden.

Kilde: Digitale skærme i kirkerummene i Haderslev Stift