Dramatisk forløb for generalforsamling i Mission Øst gør den ikke ulovlig

Tidligere formand for Mission Øst, Carsten Wredstøm, mener at generalsekretær Kim Hartzner (billedet) på flere punkter har brudt med den formelle procedure for generalforsamlingen. Men både dirigenten og CBS-professor mener, det formelle er overholdt. Foto: Emil Jakobsen

Den tidligere bestyrelse i Mission Øst mener, at søndagens generalforsamling ikke burde have fundet sted. Alt gik efter bogen, siger den nuværende ledelse. Ekspert bakker op om Mission Østs tolkning

Som man har kunnet læse i både Kristeligt Dagblad og på Kirke.dk, så udviklede søndagens generalforsamling i Mission Øst sig dramatisk.

Mission Øst

Mission Øst er en international nødhjælps- og udviklingsorganisation, der arbejder i kriseramte lande i det tidligere Sovjetunionen, Mellemøsten og Asien. Organisationen er "kristent baseret".

Ogranisationen blev grundlagt i 1991 af René Hartzner og hans søn Kim Hartzner. Siden er organisationen vokset, og arbejdet har bredt sig langt ud over det oprindelige østeuropæiske fokus til lande som Afghanistan, Tadsjikistan, Nepal og Nordkorea.

I 2013 oprettedes en tysk søsterorganisation med samme navn.

Mission Østs hovedkvarter er fordelt på to kontorer – i henholdsvis København og Bruxelles. Hovedkontoret i København tager sig af kommunikation, fundraising og administration, mens Bruxelles-hovedkontoret er ansvarligt for arbejdet ude i landene samt økonomi, HR og IT-support.

Bestyrelsen består af fem medlemmer, der vælges på Mission Østs generalforsamling for en periode af to år ad gangen. Mission Østs generalsekretær udpeges af bestyrelsen. Den samlede ledelse består af medarbejdere i ledende stillinger, der dækker relevante ansvarsområder i organisationen.

Mission Østs regnskab 2018:

Private donationer: 15,3 millioner kroner
Offentlige midler: 42,5 millioner kroner