Dobbelt medlemskab er forbudt ved lov – men loven bliver ikke overholdt

Loven siger klart nej til, at man som folkekirkemedlem også kan være medlem af eller tilslutte sig et andet trossamfund. Men reglen bliver ikke overholdt i praksis. Venstre er gået ind i sagen

Brødremenigheden til gudstjeneste i kirken i Christiansfeld. Brødremenigheden annoncerer med, at man kan være medlem både her og i folkekirken. Medlemmer af andre trossamfund kan dog ikke også være medlemmer af folkekirken, for det står i loven – alligevel er det udbredt praksis. Og derfor er Venstre gået ind i sagen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Man kan ikke både være medlem af folkekirken og tilslutte sig et andet trossamfund på én og samme tid. Det står sort på hvidt i medlemskabsloven for folkekirken.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk