Den folkekirkelige Udviklingsfond: Grønne ønsker for 8,6 millioner kroner

Hadsund Provsti har søgt Den folkekirkelige Udviklingsfond om 600.000 kroner, som skal bruges til at opsætte ladestandere til elbiler ved kirkerne i provstiet. I alt er der søgt tilskud på 8,6 millioner kroner hos fonden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fra et korprojekt om skaberværket til en ukrudtsdamper til kirkegården. Den Folkekirkelige Udviklingsfond har denne gang fokus på klima. Skal samtlige 35 ansøgninger imødekommes, er der brug for fire gange så mange penge, som fonden har til rådighed

”I den ene af sognets præsteboliger står et 20 år gammelt gasfyr, der trænger til udskiftning. Fjernvarmen er ikke en mulighed i området, derfor har menighedsrådet ledt efter en grøn løsning, fremfor at investere i et nyt gasfyr. På den baggrund har vi fået konkrete tilbud på et "luft til vand" varmepumpeanlæg, som vi nu søger tilskud til.”

Den folkekirkelige Udviklingsfond

Ved bedømmelsen af ansøgningerne lægges der vægt på følgende:

• At projektet tilgodeser årets særlige indsatsområde.
  • At projektet er nyskabende eller opskalerer tidligere gode erfaringer og sandsynliggør en klar nyttevirkning for folkekirken.
  • At projektet har bred geografisk dækning, f.eks. indebærer et samarbejde mellem flere stifter.
  • At projektet gennem sit eksempel og formidlingen heraf kan omsættes til andre dele af folkekirken samt danne inspiration for nye tiltag, f.eks. gennem dokumentation eller publikation af projektet i rapporter eller på internettet.
  • At frivilligt arbejde indgår som en del af projektet.

Der kan gives støtte til udvikling af nye initiativer. Der kan også gives støtte til videreudvikling af initiativer, der er udviklet lokalt, men som kan bruges til inspiration for andre dele af folkekirken.

Ansøgningerne bedømmes af budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Budgetfølgegruppen består af en biskop, en repræsentant for Danmarks Provsteforening, en stiftskontorchef, en repræsentant fra Landsforeningen af Menighedsråd og en repræsentant fra Kirkeministeriet.

Den danske Præsteforening vil blive inddraget i bedømmelsen.

Kilde: Kirkeministeriet