Årsmøde i Landsforeningen

Deltager på årsmøde: Mit sogn vokser

Det er Kurt Damsteds første årsmøde. Han glæder sig over, at det åndelige fylder så meget, og så ser han frem til den politiske debat Foto: Heiner Lützen Ank

Det er første gang, Kurt Damsted, der er kirkeværge ved Brøndbyvester Kirke, er til årsmøde i Landsforeningen af Menighedsråd. Udover at skabe netværk håber han at hente inspiration til livet i et sogn, der er i vækst

”Den største udfordring for os, og den er naturligvis positiv, er, at vi er et sogn, der vokser. I Brøndbyvester Sogn ligger et område, som er igennem et udviklingsforløb med mange nye boliger. Det betyder, at vi i de kommende år vil få mange nye beboere i området, blandt andet helt små børn mellem nul og fem.”

Sådan sammenfatter Kurt Damsted, den situation han og resten af menighedsrådet befinder sig i.

Og selvom den kommende udvikling af det tidligere industriområde vil betyde flere aktiviteter i Brøndbyvester Kirke, er der allerede i dag fuld gang i hverdagens sogneliv.

”Menighedsplejen, altså plejen, vedligeholdelsen og udviklingen af sognet, fylder meget for os. Vi har for eksempel et forsamlingshus, Sognets Dagligstue, hvor der er aktiviteter hver dag. Der sker meget i sognet, og derfor er en vigtig opgave for os, at vi netop har ansat en ny præst, som vi skal sørge for kommer godt i gang og får et godt samarbejde med de to andre præster og menighedsrådet.”

Kurt Damsted har ikke tidligere været med på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde og har derfor glædet sig. Særligt glæder han sig over, at programmet er så bredt.

”Det er et godt og alsidigt program, og jeg glæder mig over, at der er så meget ånd i programmet.”
Desuden er han godt tilfreds med, som tidligere lokalpolitiker og som borger i et land, hvor der for tiden kører to valgkampe, at der også bliver plads til en politisk debat på årsmødet.

”Vi trænger til en ordentlig debat af kirkens liv her i valgkampen. Men det fylder ikke så meget. Derfor er det godt, at der lørdag er politisk debat på årsmødet.”

Kirke.dk er til stede på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde og bringer blandt andet en række små portrætter af nogle af årsmødedeltagerne.

Kan lide indholdet af denne artikel? Læs flere på Kirke.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet på www.kirke.dk – det er nemt og gratis.