Årsmøde i Landsforeningen

Deltager på årsmøde: Årsmødet giver inspiration til hverdagen

Det er andet år, Tommy Rolf Nielsen Martens deltager i årsmødet, og han mener, der er masser af inspiration at hente til det daglige menighedsrådsarbejde Foto: Heiner Lützen Ank

Tommy Rolf Nielsen Martens er med på årsmødet for anden gang, og for ham er der masser af inspiration at hente, for eksempel til arbejdet med unge og diakoni

Et af de emner, der optager Tommy Rolf Nielsen Martens, der er medlem af menighedsrådet i Nyborg, er, hvordan folkekirken kommer i kontakt med flere unge. Derfor var han med, da Landsforeningen af Menighedsråd holdt landsmøde sidste år. Og derfor er han med igen i år.

”Det virker som om, at folkekirken let glemmer de unge. Det skal vi gøre noget ved. Det var en af grundene til, at jeg deltog sidste år, og er også noget af det, jeg håber at få inspiration til i år.”

Et andet emne, der er vigtig for Tommy Rolf Nielsen Martens, er diakoni. Både i hverdagens arbejde i menighedsrådet og her på årsmødet.

”Vi har talt om, hvordan vi sætter fokus på diakoni. Vi har en sorggruppe i menigheden og vi har aktiviteter for ensomme. Ligeledes har vi deltaget i et møde med kommunen, hvor vi talte om, hvad man kan gøre for mennesker, der føler sig ensomme.”

De personer, der er samlet til årsmødet, er alle medlemmer af et menighedsråd, og for Tommy Rolf Nielsen Martens er menighedsrådene en vigtig del af folkekirken, det er værd at kæmpe for.

”Menighedsrådene er afgørende for folkekirken, og jeg kan godt blive lidt bekymret for, at provstierne tager magt fra menighedsrådene. Det er noget, vi skal være opmærksomme på.”

Derfor er det også, mener Tommy Rolf Nielsen Martens, vigtigt at holde fast i menighedsrådenes opgave som arbejdsgiver.

”Menighedsrådene skal blive ved med at være arbejdsgiver. Det skal vi have fokus på.”

Kirke.dk er til stede på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde og bringer blandt andet en række små portrætter af nogle af årsmødedeltagerne.

Kan lide indholdet af denne artikel? Læs flere på Kirke.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet på www.kirke.dk – det er nemt og gratis.